We zijn ontzettend blij, dat zowel MIRA avocado olie als Hoja Verde chocolade uit Ecuador in de ZTRDG-box van december 2016 vertegenwoordigd zijn. Met dank aan Jonathan Karpathios, eigenaar van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp, die onze producten uit Ecuador in zijn gerechten verwerkt. In deze box zitten ook recepten, o.a.1 recept met MIRA avocado olie en 1 recept met Hoja Verde chocolade, gecreëerd door Jonathan. Voor meer info over deze box zie: https://ztrdg.nl/smaakcollectie
ZTRDG-box

Recept ravioli met MIRA 100% Hass, ongefilterde avocado olie en oude kaas (zie ook: https://ztrdg.nl/bieten-ravioli en http://ecuadorsfinetaste.nl/recepten-met-mira-avocado-olie/

Ingrediënten:

Voor de vulling:
1 rode biet
3 el avocado-olie
75 g oude kaas
50 g geitenkaas
4 takjes basilicum
2 takjes tijmRavioli met avocado olie
Voor de pasta:
50 g durum tarwebloem
50 g tarwebloem
½ tl zout
1 groot ei
½ tl extra vergine olijfolie
Garnering:
2 el avocado-olie
25 g oude kaas
2 takjes basilicum
extra benodigdheden:
Pastamachine
Raviolisteker

RECEPT BEREIDING IN STAPPEN

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
 2. Leg de biet op een stukje aluminiumfolie en schenk er één eetlepel avocado-olie over. Pak de biet in en rooster één uur in de oven.
 3. Verwijder het vel van de biet en pureer de biet met een staafmixer. Doe de puree in een zeef en druk het meeste vocht eruit.
 4. Rasp de oude kaas en roer samen met één eetlepel bietenpuree door de geitenkaas.
 5. Snij de basilicum fijn en roer samen met de tijmblaadjes door het mengsel. Breng de vulling op smaak met zout en peper.
 6. Meng de bloem samen met het zout. Vorm een ring van de bloem. Breek het ei in de ring en meng beetje bij beetje door de bloem. Voeg de olie toe.
 7. Verdeel het mengsel in tweeën. Voeg aan één mengsel één eetlepel bietenvocht toe.
 8. Kneed beide mengsels in circa 6 minuten tot een glad deeg (voeg extra bloem toe als het deeg te nat is), vorm een bal en vouw in plasticfolie. Laat beide deegballen 15 minuten rusten.
 9. Verdeel de deegballen in twee porties en druk een beetje plat.
 10. Doe het deeg in de machine. Begin op de dikste stand en zet de machine steeds dunner tot je twee flinterdunne pastavellen hebt.
 11. Bestrooi je werkblad weer met bloem en leg hier een pastavel op. Leg met een theelepel steeds een hoopje van de vulling op het vel. Ga door tot de vulling op is.
 12. Leg er een ander vel op en druk met je vingers voorzichtig om de vellen heen om de lucht eruit te drukken. Steek de ravioli uit.
 13. Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de ravioli in circa 3 minuten al dente.
 14. Verdeel de ravioli over de borden en besprenkel met wat avocado-olie.
 15. Rasp de oude kaas en strooi over het gerecht. Garneer met de basilicum.

Recept lavacake met Hoja Verde 72% chocolade (zie ook: https://ztrdg.nl/lava-cake en http://ecuadorsfinetaste.nl/recepten-hoja-verde-chocolade/

Ingrediënten:

150 gram pure chocolade 80%Lava-cake met Hoja Verde chocolade
150 gram roomboter
3 eidooiers
3 hele eieren
75 gram suiker
30 gram bloem
boter, om in te vetten
Extra nodig:
vormpjes met een inhoud van ca. 175 ml

RECEPT BEREIDING IN STAPPEN

 1. Verwarm de oven voor op 170 °C en vet de vormpjes goed in met boter.
 2. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de chocola rustig smelten (niet te veel roeren). Voeg hier de boter aan toe. Laat ook de boter rustig smelten en roer af en toe zodat de boter en de chocola een egale massa vormen.
 3. Klop de eidooiers, eieren en suiker door elkaar met een garde tot een schuimig geheel. Roer het chocolademengsel door het eimengsel en spatel de bloem erdoor.
 4. Verdeel het beslag over de bakjes tot ongeveer 1 cm onder de rand.
 5. Bak de cakejes in ca. 12 minuten in de oven gaar. Let op! Dit kan per oven verschillen, dus houd ze goed in de gaten. Keer de bakjes om op kleine bordjes. Bestrooi met poedersuiker en chocolade krullen. Als je de cakejes opensnijdt hoort de chocola er uit te vloeien.

SmaakMaker van decemberJonathan Karpathios

Gefascineerd door de bodem laat onze SmaakMaker van december zich leiden door het ritme van de natuur. De oogst bepaalt zijn menu. Altijd op zoek naar de bron, de mensen achter zijn producten, zodat hij begrijpt hoe dit product tot stand is gekomen. Maak kennis met Jonathan Karpathios en zijn missie: Echt Eten. In zijn restaurant Vork & Mes bepaalt de natuur het menu. Hij kweekt zijn eigen onbespoten groenten, weet wat de dieren op het menu te eten krijgen en hoe de wijnen die hij serveert geproduceerd worden. Want alleen op die manier kun je écht eten. Samen met Jon (ja, we mogen Jon zeggen) vulden we een box vol échte producten. Stuk voor stuk van Jon’s favoriete makers en bomvol smaak. Met smakelijke recepten, om van te genieten tijdens de feestdagen of gewoon wanneer jij wilt.

SmaakMaker Jonathan Karpathios
Karpathios is opgeleid door ’s werelds beste koks en werkte in toprestaurants. Hij is een van de meest vooruitstrevende chef-koks van Nederland en zegde sterrenrestaurants vaarwel om op zoek te gaan naar ‘echt eten’.
Jonathan opende eind 2007 zijn restaurant, dit viel samen met de geboorte van zijn zoon. Met het worden van vader stelde hij zichzelf essentiële vragen, die hem leiden tot de vraag: Hoe laat ik de wereld achter voor mijn kinderen? Hoe neem IK daarin mijn verantwoordelijkheid. Het antwoord daarop was eenvoudiger dan de uitvoering….
Hij kreeg niet langer voldoening meer uit het koken van ingrediënten waar hij herkomst niet van kende en besloot op zoek te gaan naar de bron, de mensen achter zijn producten zodat hij begrijpt hoe dit product tot stand is gekomen. Jonathan wilde werken met producten van dichtbij die zoveel mogelijk zonder kunstmatige ingrepen of toevoegingen tot stand kwamen. Zo ontwikkelde hij zich in zijn zoektocht naar Echt Eten. Het vinden van verschillende onbespoten groenten en kruiden bleek lastig, de oplossing daarvoor was zelf in eigen beheer te gaan telen. Hij vond een oude vervallen kas en met behulp van vrienden en vrijwilligers ontstond er een oase van groen vol onbespoten gewassen.

Naast het runnen van Vork & Mes schreef twee succesvolle kookboeken over zijn zoektocht naar Echt Eten, en een derde versie is in de maak.

Pin It on Pinterest