Eigenschappen en gebruik MIRA avocado olie

MIRA avocado olie verleidt al je zintuigen!
MIRA avocado olie heeft niet alleen hoge voedingswaarden, maar is ook geweldig door zijn exotisch aroma, smaragdgroene kleur en fantastische textuur. Deze olie verleidt al je zintuigen!

Zie MIRA avocado olie niet als een vervanging van extra vergine olijfolie en andere oliën, maar als een nieuwe olie, als een nieuwe smaak die aan voeding geïntroduceerd kan worden. Het is een smaakversterker, het laat de smaak van gerechten goed uitkomen zonder het gerecht  en de overige ingrediënten te overheersen.

Hoge viscositeit (stroperigheid)
MIRA avocado olie heeft een hoge viscositeit, d.w.z. is stroperig, is dikker dan de meeste andere oliën en avocado oliën, hierdoor:

  • Is de olie zeer geschikt om er dressings en sausen mee te maken. Het werkt als een soort bindmiddel, waardoor er een homogene substantie ontstaat.
  • Vormt de olie een laagje om het gerecht heen i.p.v. dat MIRA avocado olie helemaal door het gerecht geabsorbeerd wordt. Hierdoor blijft de smaak van het gerecht zelf meer behouden en heb je tevens minder avocado olie nodig.
Druppel avocado olie uit avocado vrucht

Hoge baktemperatuur
MIRA avocado olie kan verhit worden tot 223o Celsius, hierdoor:

  • Is de avocado olie uitstekend geschikt om in te bakken of te gebruiken in gerechten, die in de oven bereid worden of op de barbecue. Hoe hoger de temperatuur hoe minder olie er door het voedsel geabsorbeerd wordt. Natuurlijk zullen er bij koud gebruik meer voedingsstoffen behouden blijven.
    NB MIRA Amazon Balance mag niet verhit worden, omdat deze Sacha Inchi olie bevat!
  • Is de avocado olie geschikt om in te marineren; de olie wordt niet helemaal geabsorbeerd, maar maakt het gerecht wel heel zacht en smaakvol. En je hebt veel minder olie nodig dan bij andere oliën het geval is.

Bewaartip voor MIRA avocado olie

  • Donker bewaren met dop erop.
  • Bewaartemperatuur tussen 10o en 28o

Gebruik

  • MIRA avocado olie is heerlijk in salades, vegetarische gerechten en om een broodje in te dopen.
  • Lekker met verse avocado’s, verse koriander, een beetje paprikapoeder of gemalen zeezout.
  • MIRA avocado olie verwerken in guacamole zorgt ervoor, dat de guacamole mooi op kleur blijft.
  • Goede combinatie met vis, kip en kalfsvlees, doordat de olie zacht van smaak is.
  • Zéér verrassend in combinatie met zoete gerechten en chocolade, vooral de 100% Hass MIRA avocado olie door zijn zeer zachte smaak én de Citrus Joy door de zach frisse citrus smaak. De olie is ook heerlijk als sprenkeling over een zoet (na)gerecht; de avocado olie voegt een extra smaak toe en de frisgroene kleur geeft een frisse uitstraling aan het gerecht.
  • Finish in touch met avocado olie; bijvoorbeeld vis uit de oven, van de grillplaat of barbecue, besprenkelen met een beetje avocado olie, laat de smaak van de vis beter tot zijn recht komen.
  • Voorgekookte aardappelpartjes rustig bakken in de MIRA Original avocado olie; de aardappelpartjes krijgen een heerlijk krokant laagje.
  • Gamba’s marineren in de Chili Breeze avocado olie en daarna op een grillplaat of barbecue leggen, heerlijk! U zult merken, dat U niet zoveel olie nodig heeft en de Gamba’s krijgen een heerlijke pittige smaak.
  • Stukjes kipfilet bakken in de Chili Breeze avocado olie en later toevoegen aan risotto met spercieboontjes of prei, dan krijgt de risotto net even meer een bite.
  • MIRA Andean Star avocado olie is leuk en lekker bij een Carpaccio van dun gesneden tomaten plakjes door zijn sterretjes!

Voor recepten met MIRA avocado olie, zie pagina Recepten.

Ecuador’s Fine Taste BV © 2015

Pin It on Pinterest