Het verhaal achter Hoja Verde chocolade

Start Hoja Verde
In 1997 begon Hoja Verde met de productie van rozen voor de export, hoofdzakelijk voor de Europese en Russische markt. Inmiddels heeft Hoja Verde wereldwijd een hele goede naam opgebouwd vanwege haar  continue kwaliteit op hoog niveau en vanwege haar sociale en milieuvriendelijke bedrijfsbeleid.

Start Hoja Verde chocolade
In 2009 wilde Hoja Verde  een cross-marketing gaan bewerkstelligen van rozen gecombineerd met chocolade. De top verkoopdagen voor rozen en chocolade zijn immers hetzelfde, o.a. Valentijn, Pasen, Moederdag, Kerstmis én beide producten uit Ecuador zijn van hoge kwaliteit.  Echter de Amerikaanse douane stak hier een stokje voor; verse rozen en chocolade mochten niet samen worden ingevoerd.  Hoja Verde had inmiddels de smaak van chocolade te pakken en heeft toen een apart bedrijf opgezet:  Hoja Verde Gourmet, waaraan in 2011 single origin koffie uit Ecuador is toegevoegd. Vanzelfsprekend creërt ook dit bedrijf werk voor de locale bevolking onder goede sociale arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden, hierbij rekening houdend met het milieu en de bestaande natuur.

Logo Hoja Verde chocolade

Eigen chocoladefabriek
In 2014 heeft Hoja Verde hun vroegere melkfabriek in Cayambe teruggekocht en om getoverd tot een prachtige eigen chocoladefabriek. In november 2014 ging deze chocoladefabriek in productie en maakt deze repen, bonbons en choco koffieboontjes.

Hoja Verde chocoladefabriek

Machine in de Hoja Verde chocoladefabriek

Toevoeging Vélez koffie
In 2014 is Nicolás Vélez van Vélez Koffie in het bedrijf erbij gekomen. Nicolás is een echte vakkenner, hij heeft zelfs zijn eigen koffieplantage gehad. Het zal je dan ook niet verbazen dat Vélez koffieproducten van hoge kwaliteit aan het assortiment van Hoja Verde Gourmet zijn toegevoegd.

Vélez koffie

Ecuador’s Fine Taste BV © 2015

Pin It on Pinterest