Op 22 oktober 2016 is het weer zover, voor de 6e keer het jaarlijkse Origin Chocolate Event in het Tropenmuseum in Amsterdam. Natuurlijk is Hoja Verde chocolade uit Ecuador er ook weer bij! The place to be voor chocolade liefhebbers. Een dag vol proeverijen, bijzondere chocolades en mooie pairings met speciaal bier, kaas, rum, wijn en meer.

Het programma is nu online! Zie: http://www.originchocolate.eu/program/
Van 13.30 tot 14.15 uur is er een tasting met Hoja Verde chocolade in room 1. Ook zal het verhaal achter Hoja Verde chocolade verteld worden en zal er een kort filmpje getoond worden.

Ontmoet chocolademakers en experts
Het Origin Chocolate Event staat bekend om zijn interessante sprekers programma en chocolade proeverijen. Dit jaar hebben we weer een bijzonder programma. Chocolade en cacao experts Anna Laven (KIT) en Caroline Lubbers (Equipoise) vertellen over de rol die vrouwen spelen in cacao en chocolade. Waar let je op bij het proeven van chocolade en hoe beschrijf je wat je proeft? Hoe proef je bijvoorbeeld dat de cacaobonen te hoog geroosterd zijn? Martin Christy (International Chocolate Awards) leert je precies hoe je dit moet doen. Na deze spoed cursus ben je klaar om zelf te jureren. Wordt jij ook een chocolade fijnproever?

Chocolade proeverijen
In aparte proeflokalen vinden chocolade proeverijen plaats. Heb je ooit Japanse chocolade geproefd? Dat kan op het Origin Chocolate Event! Kanako Satsutani, een Japanse chocolade expert, komt speciaal over om bezoekers te laten proeven van de nieuwste bean-to-bar chocolade uit Japan en Taiwan. Ook chocolademaker  Chris Brennan van Pump Street Bakery is één van de pareltjes op het Origin Chocolate Event. Hij laat proeven hoe de kwaliteit van de cacao de smaak van de chocolade kan beïnvloeden. Sla ook de repen van Mario Vandeneede niet over, die de International Chocolate Awards won voor zijn Madagaskar en Costa Rica. Holger in ’t Veld (Theobro.Ma) uit Berlijn neemt je mee naar het chocolade verwerkingsproces. Sinds lang wordt gedacht dat concheren een noodzakelijkheid is voor het maken van chocolade, maar Holger geeft aan dat dit anders kan, proef het zelf! Chocolademaker Kees Raat (Metropolitan) en expert Clay Gordon (The Chocolate Life) zorgen voor een verrassende afsluiting.
Origin Chocolate Event 2016

Pin It on Pinterest