Kenmerken Hoja Verde chocolade

– Single origin
De cacao voor de chocolade van Hoja Verde komt van de associatie Aproca uit de provincie Esmeraldas in het noorden van Ecuador, zie: http://www.slideshare.net/FundacionACUA/aproca-17686143 Aproca is een van de 12 cacao associaties die Ecuador telt, zie ook pagina: Onderscheid cacao Ecuador. Bij Aproca zijn zo’n 400 families aangesloten. Elke familie heeft 1 à 3 ha eigen grond. Associatie Aproca ondersteunt de boeren middels kennisoverdracht en geeft de boeren een hogere prijs dan de commercials. En via een associatie kan een cacaoboer zijn eigen chocolade laten testen en analyseren.

Associatie Aproca Ecuador

Associatie Aproca

– Single variety
De chocolade is gemaakt van 100% gecertificeerde cacaobonen Nacional, welke al heel lang worden erkend als een van ’s werelds beste cacaobonen.
– Biodiversiteit en duurzaamheid
Op de plantages wordt er rekening gehouden met de instandhouding van de natuurlijke hulpbronnen en het milieu. De cacaoplanten Nacional groeien tussen/onder de tropische planten en bomen, waardoor er een natuurlijk evenwicht is. Dit is beter voor zowel de boer als het milieu op de lange termijn.

Papaya vruchten

Papaya

Bananen

Bananen

Sacha Inchi vruchten

Sacha Inchi

– Kosher en organic gecertificeerd

Certificaten Biologisch en Kosher

– De chocolade is 100% natuurlijk
– Organoleptische karakteristieken: melk, banaan, gekarameliseerd, gedroogd fruit, cacao, hout, bloemig en fruitig.
– Smaakkenmerken: zoet, fruitig, nootachtig, cacao en romig. De chocolade is niet bitter, is niet zuur en trekt ook niet je mond samen.

Ecuador’s Fine Taste BV © 2015

Pin It on Pinterest