Kenmerken Vélez koffie

Café de Altura Ecuador
Café de Altura koffie verwijst naar de hoogte waarop de koffie groeit én naar de hoge kwaliteit.

Kenmerken

  • Arabica koffie uit verschillende regio’s in Ecuador; single origin
  • meer complexe smaken en aroma’s door de langzame groei op hoogte
  • handmatige oogst en zorgvuldige selectie van alléén de rijpe bessen
  • arbeidsintensieve oogst; één plant meerdere malen plukken
  • wassen van de bessen na de oogst; de vruchten worden verpulverd en geplaatst in gistingstanks gedurende een aantal uren waardoor het slijm (het membraan dat het zaad van de koffie bedekt) loslaat
  • na het wassen worden de koffiebonen gedroogd in de zon
  • eigen branding
  • juiste verpakking:
    – dik genoeg om frisheid te behouden
    – met ontluchtingssysteem van binnen naar buiten
    – hersluitbaar

Het plukken van rijpe koffiebessen

Het drogen van de koffiebonen

Ecuador’s Fine Taste BV © 2015

Pin It on Pinterest