Het verhaal achter MIRA avocado olie

Uyama Farms
Uyama Farms is vernoemd naar het gebied waar de avocadoplantage gelegen is. Uyama betekent: Echo van de bergen.

Uyama Farms, een familiebedrijf in het noorden van Ecuador, wijdt zich vanaf 1999 aan de productie van avocado afgeleide producten. De voornaamste focus is het creëren van producten die zowel uniek als gezond zijn, samen met de bevordering van plaatselijke werkgelegenheid, de ontwikkeling van duurzame landbouw, het herstel van het land en het tegengaan van erosie door het aanplanten van bossen met avocado bomen. Uyama farms is eigenaar van een avocadoplantage van 180 ha. Uyama is lid van de avocadotelers vereniging in Ecuador, gericht op het ontwikkelen van een nieuwe bron van inkomsten voor de Ecuadoriaanse economie op lange termijn.

Fabriek Uyama Farms in het noorden van Ecuador

Fabriek Uyama Farms

Mauricio Dávalos, oprichter MIRA avocado olie
Mauricio Dávalos is de oprichter van diverse agrarische activiteiten in Ecuador. Hij bekleedde  diverse ministerposten in de regering van Ecuador, zo was hij o.a. minister van landbouw. Ook was hij de president van de centrale bank van Ecuador.

In 1982 startte hij de eerste rozenkwekerij in Ecuador om rozen te gaan kweken voor de export. Vervolgens begon hij in 1992 met het telen van druiven voor de productie van wijn en in 1999  met het kweken van avocado’s. Vanaf 2008 wordt er in de eigen fabriek avocado olie geproduceerd.

Samen met zijn dochter María Clara wordt het bedrijf MIRA Naturals verder ontwikkeld.

De eigenaren van Uyama Farms Ecuador

Dochter en vader Dávalos

Levenswerk
Als je nu om je heen kijkt in de MIRA vallei, wordt je overdonderd door de schoonheid en de rust van deze groene oase. Hiervan was nog geen sprake, toen Mauricio een stuk van de vallei kocht, begin jaren negentig. Het gebied bestond vrijwel uitsluitend uit geërodeerde vulkaangrond met hier en daar een verdwaalde agave. Echter door de ontdekking van 7 natuurlijke waterbronnen en de aanleg van een druppelirrigatiesysteem bleek er veel meer mogelijk. Hierbij wordt geen enkele pomp gebruikt, er wordt enkel gebruikgemaakt van de zwaardtekracht! Doordat er geen begaanbaar pad te vinden was, begon men met het aanleggen van ruim 40 kilometer aan landbouwwegen, slechts gemaakt met één tractor. Een heidens karwei.

Uitzicht op MIRA vallei met avocado bomen

MIRA vallei

Ecuador’s Fine Taste BV © 2015

Pin It on Pinterest