Origin koffie Vélez

Uit verschillende gebieden
Vélez koffie komt uit verschillende geografische gebieden van Ecuador. Elke koffie heeft zijn eigen klimaat en bodem, welke de koffie zijn specifieke aroma en smaken geven.

Yumbo

  • Arabica, op een hoogte van 1300 – 1800 meter boven de zeespiegel
  • fijne selectie van de beste koffie in het noordwesten van de provincie Pichincha
  • in een bergachtig en vulkanisch gebied waar de legendarische Yumbos wonen
  • variëteiten: Caturra, Típica, Bourbon en Pacamara
  • hoge aroma en zuurgraad, gemiddelde body
  • 340 gram
Vélez koffiebonen Yumbo Ecuador

Lojano

  • Arabica, op een hoogte van 1200 – 1600 meter boven de zeespiegel
  • uit de traditionele koffieregio van Ecuador; de provincie Loja
  • zeer consistent
  • glad en rond in de mond, is gemakkelijk om te drinken
  • zeer aromatisch
  • variëteiten: Caturra, Típica, Bourbon en Pacamara
  • hoge aroma en zuurgraad, gemiddelde body
  • 340 gram, 1 kilo
Vélez koffie Lojano Ecuador

Rio Intag

  • Arabica, op een hoogte van 1300 – 1700 meter boven de zeespiegel
  • geteeld en geoogst onder zeer hoge normen middels een samenwerkingsverband met boeren van de associatie AACRI = Asociación Agroartesanal de Caficultores Río Intag
  • uit de vallei Río Intag in de provincie Imbabura
  • variëteiten: Caturra, Típica
  • hoog aroma, gemiddelde tot hoge zuurgraad, gemiddelde body
  • niet verkrijgbaar in grote hoeveelheden
  • 340 gram
Vélez koffiebonen Río Íntag Ecuador

Galapagos

  • Arabica, op een hoogte van 200 meter boven de zeespiegel
  • exotische koffie van het eiland Santa Cruz, een van de Galapagos eilanden
  • biologisch
  • ondanks de laagte karakteristieke smaakkenmerken te wijten aan het bijzondere klimaat in deze regio; gebalanceerd en rond
  • variëteiten: Caturra, Bourbon
  • hoog aroma, gemiddelde tot hoge zuurgraad, gemiddelde tot hoge body
  • 340 gram
Vélez koffie Galápagos Ecuador

Ecuador’s Fine Taste BV © 2015

Pin It on Pinterest