Recepten Hoja Verde chocolade

Lavacake met Hoja Verde 72% pure chocolade

Lava-cake met Hoja Verde chocolade

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 5

 

Ingrediënten:
150 gram pure chocolade 80%
150 gram roomboter
3 eidooiers
3 hele eieren
75 gram suiker
30 gram bloem
boter, om in te vetten
Extra nodig: vormpjes met een inhoud van ca. 175 ml

 

Receptbereiding in stappen:
  • Verwarm de oven voor op 170 °C en vet de vormpjes goed in met boter
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de chocola rustig smelten (niet te veel roeren). Voeg hier de boter aan toe. Laat ook de boter rustig smelten en roer af en toe zodat de boter en de chocola een egale massa vormen.
  • Klop de eidooiers, eieren en suiker door elkaar met een garde tot een schuimig geheel. Roer het chocolademengsel door het eimengsel en spatel de bloem erdoor.
  • Verdeel het beslag over de bakjes tot ongeveer 1 cm onder de rand.
  • Bak de cakejes in ca. 12 minuten in de oven gaar. Let op! Dit kan per oven verschillen, dus houd ze goed in de gaten. Keer de bakjes om op kleine bordjes. Bestrooi met poedersuiker en chocolade krullen. Als je de cakejes opensnijdt hoort de chocola er uit te vloeien.

We smelten de chocolade. En we bakken de cake net lang genoeg om hem er weer uit te laten lopen. Lavacake zoals lavacake bedoeld is. Aanvallen…!

Dit is een recept uit de ZTRDG-box van december 2016, samengesteld door Jonathan Karpathios in samenwerking met het team van ZTRDG

Brownie's met 100% Hoja Verde chocolade

Ingrediënten:

– 80 gram (1 reep) 100% Hoja Verde chocolade
– 200 gram boter
– 6 eieren
– 400 gram suiker of een ander zoetmiddel
– 180 gram bloem
– 1 theelepel  gist
– halve kop gehakte walnoten

Bereiding: 
– Meng de eieren en de suiker.
– Voeg  boter toe (zacht gemaakt bijv. in de magnetron)
– Vervolgens de chocolade die au bain-marie gesmolten is.
– Voeg daarna de bloem en het gist toe.
– En als laatste de gehakte walnoten.
– Alles goed mengen.
– Daarna in een ingevette bakvorm doen.
– Vervolgens gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180o Celsius bakken.

Ecuador’s Fine Taste BV © 2015

Pin It on Pinterest