Recepten met MIRA avocado olie

Ingrediënten:

Voor de vulling:
1 rode bietRavioli met avocado olie
3 el avocado olie
75 g oude kaas
50 g geitenkaas
4 takjes basilicum
2 takjes tijm
Voor de pasta:
50 g durum tarwebloem
50 g tarwebloem
½ tl zout
1 groot ei
½ tl extra vergine olijfolie
Garnering:
2 el avocado olie
25 g oude kaas
2 takjes basilicum
extra benodigdheden:
Pastamachine
Raviolisteker

 

Receptbereiding in stappen:
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Leg de biet op een stukje aluminiumfolie en schenk er één eetlepel avocado olie over. Pak de biet in en rooster één uur in de oven.
  • Verwijder het vel van de biet en pureer de biet met een staafmixer. Doe de puree in een zeef en druk het meeste vocht eruit.
  • Rasp de oude kaas en roer samen met één eetlepel bietenpuree door de geitenkaas.
  • Snij de basilicum fijn en roer samen met de tijmblaadjes door het mengsel. Breng de vulling op smaak met zout en peper.
  • Meng de bloem samen met het zout. Vorm een ring van de bloem. Breek het ei in de ring en meng beetje bij beetje door de bloem. Voeg de olie toe.
  • Verdeel het mengsel in tweeën. Voeg aan één mengsel één eetlepel bietenvocht toe.
  • Kneed beide mengsels in circa 6 minuten tot een glad deeg (voeg extra bloem toe als het deeg te nat is), vorm een bal en vouw in plasticfolie. Laat beide deegballen 15 minuten rusten.
  • Verdeel de deegballen in twee porties en druk een beetje plat.
  • Doe het deeg in de machine. Begin op de dikste stand en zet de machine steeds dunner tot je twee flinterdunne pastavellen hebt.
  • Bestrooi je werkblad weer met bloem en leg hier een pastavel op. Leg met een theelepel steeds een hoopje van de vulling op het vel. Ga door tot de vulling op is.
  • Leg er een ander vel op en druk met je vingers voorzichtig om de vellen heen om de lucht eruit te drukken. Steek de ravioli uit.
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de ravioli in circa 3 minuten al dente.
  • Verdeel de ravioli over de borden en besprenkel met wat avocado olie.
  • Rasp de oude kaas en strooi over het gerecht. Garneer met de basilicum.

Dit is een recept uit de ZTRDG-box van december 2016, samengesteld door Jonathan Karpathios in samenwerking met het team van ZTRDG.

 

Ingrediënten:

  • 3 zachte avocado’s
  • 2 liter runder- of kippenbouillon
  • 2 eetlepels avocado olie
  • 1 gesneden prei
  • 1 gesneden ui
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 1 theelepel limoensap
  • zout naar smaak

Bereiding:
– verwarm de bouillon
– gebruik de avocado olie om de gesneden ui en prei in een koekepan licht te fruiten
– schil de avocado’s en haal de pit eruit
– doe het avocadovruchtvlees in een blender en voeg daaraan de gefruite ui en prei met de avocado olie, de koriander en het citroensap toe
– meng dit vervolgens met de bouillon en breng het aan de kook
– voeg eventueel zout naar smaak toe
– serveer bij de soep aardappels gebakken in avocado olie

Ingrediënten:

  • 1/4 kop avocado olie
  • 2 gehakte knoflooktenen
  • 2 aubergine’s, in dunne plakken gesneden en gegrild
  • 2 rijpe tomaten, in plakken gesneden en gegrild
  • 1 mozarella kaas
  • basilicum bladeren

Dressing:

  • 4 eetlepels gedroogde tomaten
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels avocado olie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:
– doe de gedroogde tomaten met de wijnazijn, de mayonaise, de avocado olie, het zout en de peper in een blender en zet het even apart
– wrijf de dunne aubergine plakken in met avocado olie om ze vervolgens te grillen in een grilpan aan beide kanten
– gril de tomatenplakken 1 minuut per kant
– maak een bord of schaal op met dakpansgewijs gelegde plakken aubergine, tomaten en mozarella kaas, het leukst is het als je het om en om doet
– besprenkel het met de zelfgemaakte dressing
– eet smakelijk!

Ingrediënten:

  • 2 verse kippen eieren
  • 4 eetlepels limoensap
  • 1 gesneden prei
  • 1,5 kopje avocado olie
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • zout naar smaak

Bereiding:
– doe de eieren en het limoensap in een blender
– zet de blender op een rustige stand en voeg langzaam de avocado-olie, de gesneden prei en de gehakte koriander toe
– voeg zout naar smaak toe
– serveer het als een saladedressing bij bijvoorbeeld een tonijnsalade, pastasalade, bij gefrituurde of gebakken aardappels
– de dressing is in een afgesloten bakje in de koelkast beperkt houdbaar

Vorm van 1 liter inhoud Ingrediënten

  • 225 ml MIRA 100% Hass avocado olie
  • 200 gram suiker
  • 6 eieren (M)
  • rasp en sap (apart) van 2 onbespoten citroenen
  • 225 gram amandelmeel
  • 190 gram kort kokende polenta
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • ½ bus poedersuiker
  • diverse soorten eetbare bloemen, bijv. Lavendel, Madeliefjes, Viooltjes

Bereiding:
– verwarm de oven voor op 160o C
– meng de avocado olie met 150 g van de suiker tot een romige massa
– voeg een voor een de eieren toe en roer er alle citroenrasp en een lepel van het citroensap door
– mix dit alles goed
– meng het amandelmeel, de polenta en het bakpoeder door elkaar
– klop het bij het suikermengsel
– als het goed is, heeft het beslag dezelfde dikte als ‘normaal’ cakebeslag
– giet het in een ingevette tulbandvorm
– bak de cake in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar (test met een satéprikker of de cake gaar is)
– laat de cake afkoelen in de vorm
– maak intussen de suikerstroop; verwarm 75 ml citroensap en los hierin de rest van de suiker (50 g) op
– keer de cake op een bord en prik met de satéprikker gaatjes in de bovenkant van de afgekoelde cake
– giet de suikerstroop eroverheen
– laat nog even goed intrekken
– maak een dik glazuur van de poedersuiker en een deel van het overgebleven citroensap
– bestrijk hiermee de bovenkant van de cake en versier met de bloemen

Ingrediënten:

  • 600 gram fijngemalen noten (hazelnoot, walnoot, amandel)
  • 6 eieren
  • een flinke scheut Mira 100% Hass avocado olie
  • zout (Himalaya)
  • eventueel gemalen kokos
  • gedroogde abrikozen, vijgen of dadels

Bereiding:
– verwarm de oven op 170o Celsius
– klop de eieren los en doe de fijngemalen noten, vruchten en de rest erbij
– doe het geheel in een cakeblik
– bak het geheel 40 minuten in de oven met aluminiumfolie op het blik en vervolgens 40 minuten zonder het aluminiumfolie erop

Het notenbrood kan in de diepvries bewaard worden!

Porties: 4

Ingrediënten

Pesto:
– 1 kopje verse basilicum bladeren
– ½ kopje MIRA avocado olie
– ¼ kopje macadamia
– 1 eetlepels Parmezaanse kaas
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– Versgemalen zeezout en peper

Zeebaars:
– 4 zeebaars filets
– 8 eetlepels MIRA avocado olie
– 1 citroen
– ¼ kopje droge witte wijn
– gedroogde tomaten
– versgemalen zeezout en peper

Bereiding:
– doe de basilicum, avocado olie, macadamia noten en knoflook in een blender, totdat het een lichte puree vormt
– voeg zout, peper en de Parmezaanse kaas toe
– bestrijk de zeebaars filets met MIRA avocado olie
– bak de filets aan beide zijden goudbruin in een pan, strooi er zeezout en peper over
– meng het citroensap met de witte wijn en besprenkel hiermee de filets
– doe vervolgens een eetlepel van de pesto over elke filet en garneer met gedroogde tomaten

In een handomdraai een energyboost? Ideaal na het sporten, ter voorbereiding op een festival, een goed begin van de dag of gewoon als tussendoortje. Hier volgt het recept voor een heerlijke smoothie met avocado, avocado-olie, perensap, citroen en verse munt.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 4-5 takjes versemuntblaadjes
  • 1 citroen uitgeperst
  • 500-600 ml perensap (boomgaard)
  • 4 eetlepels MIRA 100% Hass avocado olie
  • Optioneel: chia-zaadjes voor garnering

Bereiding: 
– mix alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer tot een glad geheel
– maak eventueel af met wat chia-zaadjes.

Ingrediënten: (voorgerecht voor 4 personen)

  • 8 zachte geitenkaasjes (petits chèvres doux)Larisse gefrituurd geitenkaasje salade biet
  • 1 ei geklutst
  • 2 volle eetlepels patentbloem
  • 4 eetlepels panko (Japans broodkruim)
  • MIRA avocado olie om in te frituren (Original of Citrus Joy)
  • 2 gekookte bieten, in flinterdunne plakjes gesneden (minimaal 16 plakjes)
  • rucola
  • tuinkers
  • 4 eetlepels granaatappel pitten
  • MIRA avocado olie als dressing

Bereiding:

– Haal de zachte geitenkaasjes afwisselend door het ei, de bloem en de panko om ze te paneren.
– Leg ze minstens een uur in de koeling alvorens het frituren. Het is ook mogelijk om de gepaneerde kaasjes in te vriezen. Frituur ze in dat geval direct uit de vriezer.
– Verwarm een laagje MIRA avocado olie in een diepe koekenpan en frituur de kaasjes in enkele minuten goudbruin en krokant in de avocado olie. Pas op dat de kaasjes niet te heet worden, dan knappen ze open en loopt de kaas eruit.
– Laat de gefrituurde kaasjes even uitlekken op wat keukenpapier.
– Maak nu op elk bordje een torentje van afwisselend een paar takjes rucola, wat plakjes biet, een geitenkaasje, biet en weer een geitenkaasje.
– Garneer het bovenste geitenkaasje met wat tuinkers.
– Strooi wat granaatappelpitten op elk bord.
– Garneer met wat rucola en druppel tot slot wat avocado olie als dressing.
– Serveer direct.

Tip: Frituur op deze wijze ook eens wat zelf gepaneerde ravioli. Heerlijk als hartig hapje bij de borrel

logo Larisse

 

 

Door Larisse van der Haar-Buijze / www.larisse.nl

Op deze recepten berust Copyright © Larisse®

Ingrediënten:Larisse avocado humus tortillachips

  • 1 avocado
  • 1 pot of blik kikkererwten (ca. 300 gram)
  • 1 teen knoflook
  • het sap van 1 citroen (eventueel limoen)
  • een snufje MIRA ají of een ander pittig kruidenmengsel; MIRA ají is gemaakt van vermalen gedroogde kleine rode Rocoto pepertjes, vermalen gedroogde knoflook en vermalen zeezout
  • een flinke scheut MIRA avocado olie
  • MIRA Chili Breeze of Citrus Joy avocado olie
  • zeezout naar smaak

Voor het garneren:

  • MIRA avocado olie
  • een snufje ají
  • een handje gepelde pistachenootjes

Voor het dippen:

  • groentechips, tortillachips of rauwkost

Bereiding:

  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
  • Giet de kikkererwten in een vergiet en spoel af met water.
  • Laat de kikkererwten goed uitlekken.
  • Verwijder het schilletje van de knoflook.
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer het geheel pulserend.
  • Voeg voldoende avocado olie toe om een mooie smeuïge humus te maken.
  • Voeg zeezout naar smaak of wens toe.
  • Schep de humus in een schaaltje en giet er nog wat MIRA avocado olie over.
  • Garneer met ají en gepelde pistachenootjes.
  • Serveer de humus met groentechips of (huisgemaakte) tortillachips of rauwkost.

Huisgemaakte tortillachips

Ingrediënten:

  • bloemtortilla’s
  • MIRA Original avocado olie

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 160°C.
– Snijd voor de tortillachips de bloemtortilla’s in punten, doe ze in een kom en besprenkel ze met MIRA avocado olie.
– Hussel de tortillachips met je handen even goed door en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
– Zorg dat de tortillachips in een enkele laag liggen en niet over elkaar heen.
– Bak de tortillachips in de oven tot ze goudbruin zien.

logo Larisse

 

 

Door Larisse van der Haar-Buijze / www.larisse.nl

Op deze recepten berust Copyright © Larisse®

Ingrediënten: (voorgerecht voor 4 personen)

  • 200 gram wortel,Larisse tartaar van wortel gemalen, geraspt of heel fijn gesneden
  • 1 rode puntpaprika, heel fijn gesneden
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 2 eetlepels gepelde pistachenootjes of geroosterde pompoenpitten
  • 1 klein flesje gevuld met MIRA avocado olie naar keuze (varieer met verschillende smaken)
  • 1 klein flesje gevuld met appel cider azijn
  • optioneel: 4 zacht gekookte kleine eieren of kwarteleitjes

Bereiding:

– Bereid de ingrediënten voor zoals aangegeven.
– Verdeel de ingrediënten in losse elementen over 4 borden (of gebruik planken of leistenen, dat staat mooier).
– Leg het op een mooie manier meer, het is de bedoeling dat elke tafelgenoot zelf de ingrediënten door elkaar mengt.
– Serveer direct.

logo Larisse

 

Door Larisse van der Haar-Buijze / www.larisse.nl

Op deze recepten berust Copyright © Larisse®

Ecuador’s Fine Taste BV © 2015

Pin It on Pinterest