Sociale hulp

Cacaobonen via Associatie Aproca
Hoja Verde koopt zijn cacaobonen van Associatie Aproca in de provincie Esmeraldas in het noorden van Ecuador. Aproca geeft de cacaoboeren een hogere prijs dan de cacaohandelaren. Daarbij ondersteunt Aproca middels kennis de boeren met het planten van nieuwe cacaoplanten, het verzorgen van de planten, de oogst van cacaovruchten en het fermentatieproces. De boeren leren o.a. om een hogere cacaoproductie uit een mte halen. En sommige boeren laten de fermentatie van de geoogste cacaobonen over aan Aproca.

President Associatie Aproca Olmedo Castro

President van de Associatie, Olmedo Castro

Cacaoboer Mauricio Meza

Cacaoboer Mauricio Meza

Onafhankelijk van rapporten cacaohandelaren
Associatie Aproca heeft een eigen klein laboratorium en meetapparatuur. De cacaoboeren, die zijn aangesloten bij Aproca kunnen bij deze associatie hun cacao laten testen en analyseren. Ze zijn dus niet afhankelijk van rapporten van cacaohandelaren, die vaak een lagere prijs willen bewerkstelligen onder het mom, dat de kwaliteit niet optimaal is.

Fermentatieproces meten

Fermentatieproces meten

Laboratorium Associatie Aproca

Eigen laboratorium

Hoja Verde chocoladefabriek creëert werk
Toen bekend werd dat Hoja Verde haar eigen chocoladefabriek aan het opzetten was, kwamen er direct vele sollicitaties binnen. Iedereen in de omgeving weet, dat Hoja Verde een goede werkgever is op het gebied van arbeidsvoorwaarden, werkomstandigheden en sociale voorzieningen. Dat heeft Hoja Verde al jarenlang bewezen op haar 3 rozenkwekerijen.

Ecuador’s Fine Taste BV © 2015

Pin It on Pinterest