Ontstaan Vélez koffie

Het verhaal achter Vélez koffie

Café Vélez is geboren uit een passie voor kwaliteitskoffie en werd opgericht door Nicolás José Vélez in 2007. Café Vélez is gespecialiseerd in het branden en commercialiseren van fijne Ecuadoriaanse koffie’s uit verschillende regio’s van Ecuador en richt zich vooral op grote hoogte koffie. Tot najaar 2014 had Nicolás zijn eigen koffieplantage; Nicolás is dan ook een echte vakkenner.

Vroegere koffieplantage van Nicolás Vélez

Het verschil
– Café Vélez is zeer nauwgezet en heeft zeer hoge normen bij het selecteren van haar koffie, alsook met het roosteren van de koffiebonen. Café Vélez brandt op een ambachtelijke manier zelf haar bonen. En er  vinden regelmatig  professionele proeverijen plaats om de kwaliteit te waarborgen.
– Alle koffie van Vélez wordt geproduceerd door associaties met ambachtelijke kleine producenten of door specifieke koffieboeren, die zelfstandig werken. Café Vélez zorgt ervoor dat hun werkmethodes ideaal zijn voor de kwaliteit van de koffie én milieuvriendelijk zijn.
– Café Vélez garandeert dat de producenten hun verdiende aandeel in de waardeketen krijgen.

Eigen school voor koffie-opleidingen
Café Vélez heeft een eigen school voor koffie-opleidingen om de koffiecultuur te promoten.

Koffie branden door Nicolás José Vélez & Koffietrainingen op eigen school

Ecuador’s Fine Taste BV © 2015

Pin It on Pinterest